Gisterenavond moesten de heren van Mendo het opnemen tegen de 2e in de rangschikking, Optima Lendelede. Met de zware afstraffing uit de heenronde nog vers in het geheugen was het op alles voorbereid om het thuispubliek voor de laatste keer dit seizoen te laten genieten van volleybal op hoog niveau. De ploeg begon dan ook heel explosief aan de wedstrijd en bouwde onmiddellijk een veilige voorsprong op (via 8-4 naar 11-4) maar Optima Lendelede gaf zich niet zomaar gewonnen en Jeroen Balduyck kreeg het gat met één opslagreeks gedicht! Coach Michel Mariën greep in en gebruikte een time out zijn mannen terug op het juiste spoor te krijgen en met succes : de thuisploeg won verdiend met 25-22.

Ook in de 2de set kregen we een gelijkaardig spelbeeld te zien : een snelle start van Mendo inclusief inhaalmanoeuvre van de bezoekers met weerom Jeroen Balduyck aan het opslagkanon. (8-5, 12-6 en16-14) Vanaf de 2de TTO stak de thuisploeg een tandje bij en was zowel verdedigend als aanvallend in goeden doen. We kregen heel mooie rallys te zien. Youngster Ward Van Dyck mepte uiteindelijk de 25-18 op het bord! Ook in deel 3 bleef de thuisploeg goed bij de les en onder impuls van een vlot scorende Maarten Van Dyck werd de wedstrijd naar een hoger niveau getild. Sterke prestatie ook van de jonge libero Jorrit Jespers.

Vlotte 3-0

 Een te hoge foutenlast, concentratieverlies en receptionele fouten bij de bezoekers doen Optima Lendelede uiteindelijk helemaal de das om. Mendo bleef geconcentreerd spelen en bracht zijn thuispubliek in vervoering met knap serveerwerk, prachtige combinaties en puik serveerwerk. In een mum van tijd slaagden ze erin om een 8-3 voorsprong uit te bouwen en op enkele schoonheidsfoutjes na speelden ze een uitmuntende wedstrijd. Optima Lendelede probeerde de kloof nog te dichten maar de veer was gebroken. Mendo loopt uit tot 19-8 maar weer laten ze de bezoekers toe om de voorsprong te verkleinen maar deze keer zocht en vond Joren Appels het antwoord op de aanvallen van de tegenpartij en scoorde dat het een lieve lust was. Het enthousiasme van de jonge thuisploeg droop eraf en na iets meer dan een uur zette spelverdeler Toon Swinnen de kers op de taart met een listig gezette 2de handsbal en zo won Mendo de set met 25-17 en de match met overtuigende 3-0 cijfers. Een mooie afsluiter van het seizoen.

Versterkingen

De mannen van Mendo kunnen vol vertrouwen uitkijken naar volgend seizoen om dan met een vernieuwde ploeg aan de start te verschijnen. Dit jaar verlaten namelijk 3 spelers de club. · Maarten Van Dyck zet zijn volleybalcarrière even "on hold" en neemt een sabbatjaar. · Toon Swinnen keert terug naar zijn roots : BVC Balen om daar zijn ploegmakkers, die dit jaar de promotie naar 1ste provinciale afdwongen, opnieuw te vervoegen en daar de bij Mendo opgedane ervaring in de praktijk om te zetten. Wie weet komen we hen binnen een paar jaar wel tegen in de Liga B! · Benedict Buts viel eerder dit seizoen uit door een zware rugblessure maar hangt nu zijn volleybalschoenen definitief aan de haak. Hij engageerde zich om de 1ste ploeg dit seizoen te depanneren toen ze in de aanloop naar dit seizoen onverwacht op zoek moesten naar een libero en deed dit op een fantastische manier. Jammer genoeg viel hij geblesseerd uit maar werd opgevolgd door Jorrit Jespers. Die deed dat, zeker gezien zijn jeugdige leeftijd, op een onnavolgbare manier en gaat volgend seizoen terug de 2de ploeg versterken maar we houden hem zeker in de gaten!! Er werd versterking voor het team gezocht en gevonden in volgende spelers : · Vanuit de jeugd stromen volgende spelers door naar de 1ste herenploeg : Ward Van Dyck die als receptie/hoekspeler de ploeg komt versterken en Jonas Glassée die zijn vertrouwde stek in het midden ruilt voor een nieuwe taak als opposite. Ook hun ploegmaat bij heren 2 ,Pieter Gielen, zet mee de stap naar heren 1 en zal daar volgend jaar mee het spel verdelen. · Wout Ponnet komt ter vervanging van de 2 vertrekkende libero's. Ponnet speelde bij Grimbergen, Mevoc Meerbeke, Bever, Gavere en speelde het voorbije seizoen bij 1ste nationaler Rembert Torhout. Voldoende ervaring in huis dus! · Met Ruben De Rijck op de opposite is het Mendo-heren1plaatje voor volgend seizoen compleet. De vertrekkers werden op gepaste wijze bedankt voor bewezen diensten en de nieuwkomers worden uiteraard met open armen ontvangen in de Mendofamilie. Onze heren hebben het seizoen 2015-2016 in schoonheid afgesloten met een klinkende overwinning tegen dè titelkandidaat van het voorbije seizoen en kunnen met een gerust hart uitzien naar volgend jaar! Michel Mariën blijft op post als trainer/coach.

verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be